Bløddelsbehandling er behandling af de bløde væv rundt om knogler og led, dvs. primært muskler og det væv musklerne er omgivet af – fascier.

Triggerpunktsterapi er en behandlingsform, hvor smertefulde spændinger i muskle-fibre bliver løsnet. Dette sker ved at anvende forskellige niveauer af tryk på de involverede muskelinfiltrationer. Et triggerpunkt gør ikke bare ondt i sig selv, men smerten opfattes også andre steder i kroppen, som det fx opleves i spændingshovedpiner. Et triggerpunkt kan ofte også tilgås med medicinsk akupunktur.

MET, Muskel Energi Teknikker, er teknikker der, ved hjælp af aktivering og stræk af muskler, hjælper musklen til at have en funktionelt bedre spændings tilstand, hvorved funktionen i kroppen bedres og smertetilstande lindres.

Kinesiotape: Specifik form for sports/behandlings tape, der kan bruges til at regulere en muskels spændings niveau eller fx ændre sensoriske input i et område.

Behandling af fascier. Fascier er det bindevæv der omgiver og adskiller kroppens indre dele, bl.a. muskler, sener og nerver. Ved at behandle direkte på fascie vævet, der ligger som lange kæder i kroppen, kan mobilitet samt funktion øges og smerter mindskes. Fascier kan også påvirkes gennem medicinsk akupunktur.